Prikaži sve fotke iz ove kategorije

ZILIK se vraća korijenima

Osnovana 1974. godine iz potrebe pružanja topline i pažnje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kulturno-umjetnička manifestacija ZILIK (Zimska likovna kolonija) otvara vrata likovnom stvaralaštvu djece, razvija njihov osjećaj za lijepo te im omogućuje druženje s umjetnicima.

Ova posebna likovna kolonija traje 5 dana, a svakog dana akademski likovni umjetnici vode radionice različitih tehnika na kojima sudjeluju korisnici Doma za djecu Vladimir Nazor u Karlovcu, ali i njihovi brojni vršnjaci iz osnovnih škola karlovačke županije, kao i iz nekih srednjih škola, vrtića i drugih dječjih domova u Hrvatskoj.

Ovogodišnji ZILIK održava se od 28.1. do 1.2. u Domu za djecu Vladimir Nazor u Karlovcu, pod temom ZILIK kakav je nekada bio. Uz brojne radionice i novosti u popratnom programu, najmlađe će možda najviše razveseliti gostovanje popularnog autora Mladena Kušeca koji će promovirati svoju novu knjigu za djecu Tajne Medvednice.

 

Od osnutka ZILIK-a kroz koloniju su prošle na stotine umjetnika. Na ZILIK-u su sudjelovali najeminentniji hrvatski likovni umjetnici i umjetnice poput Miroslava Šuteja, Ivana Kožarića, Ede Murtića, Zlatka Price, Nives Kavurić-Kurtović, Marije Braut, Jadranke Fatur, Dubravke Babić, Josipa Diminića, Ljubomira Stahova, Ivice Antolčića.

Detaljan program i više informacija potražite na službenoj Facebook stranici ZILIK-a.

Uncategorized

Otvoreno o ženskom iskustvu

U splitskom Salonu Galić izložba Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan "Od...

Uncategorized

Art na cestu, umjetnost svima!

F12 platforma poziva sve umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce da 17....

Uncategorized

Spoj live elektronike i filmske glazbe

U Vintage Industrial Baru 30.1. održava se koncert sastava NO!Mozzart, The Hunt...