Prikaži sve fotke iz ove kategorije

11. “Erste fragmenti”!

1200x628Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 11”, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, fotografija, grafika i instalacija) te dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Natječaj „Erste fragmenti“ organizira se od 2002. godine, a u prethodnih 10 izdanja otkupljeno je oko 140 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Propozicije natječaja za otkup djela likovnih umjetnika

 Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je jedanaesti po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika do 30 godina starosti te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 11 – za otkup radova” zaprimaju se do 10. travnja 2015. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike ili instalacije) s opisom rada (tehnika, dimenzije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 pixela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • cijenu svakog rada
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).
 • Svaki autor na natječaj može prijaviti najviše tri pojedinačna rada. O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje u prostoru „Galerije Kranjčar“ u veljači 2016. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3.000,00 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbama u Zagrebu i Rijeci.
Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

Propozicije natječaja za stipendiju Erste fragmenti

 I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju “Erste fragmenti” u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno. Kandidati za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani i imati status redovnog studenta diplomskih studija likovnih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.
Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:

 • kvaliteta likovnih radova
 • dosadašnje ocjene na studiju
 • motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a koju čine: dva predstavnika stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te jedan predstavnik Erste banke

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 11 – za stipendiju” zaprimaju se do 10. travnja 2015. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije minimalno pet likovnih radova na USB sticku ili CD-u, s opisom rada (tehnika, dimenzije). Ako se kandidat prijavljuje i na natječaj za otkup djela, ukupan zbroj dostavljenih radova na oba natječaja mora biti najmanje pet, s time da mora biti jasno naznačeno koja se (maksimalno) tri rada prijavljuju na natječaj za otkup djela. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 pixela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • prijepis dosadašnjih ocjena na studiju
 • potvrdu o statusu redovnog studenta diplomskog studija na likovnoj akademiji u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku
 • potvrdu o državljanstvu Republike Hrvatske (preslika domovnice)
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).

Prijave za natječaj za dodjelu stipendije poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za stipendiju”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

Propozicije natječaja za izradu logotipa za „Erste fragmente“

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je ove godine i natječaj za izradu prepoznatljivog vizualnog rješenja i logotipa za natječaj „Erste fragmenti“ te poziva sve dizajnere, umjetnike i ilustratore do 30 godina starosti da se prijave na natječaj do 10. travnja 2015 do 3. svibnja 2015. Pobjednički rad odabrat će Urbankin žiri, a autoru se dodjeljuje nagrada u iznosu od 5.000,00 kuna.

Prijava treba sadržavati:

 prijedlog ispisan u originalnim bojama i u monokromatskom obliku, koji veličinom i mogućnostima izvedbe omogućuje uporabu logotipa u razne svrhe

 • verziju logotipa na USB sticku ili CD-u koja treba biti u vektorskom obliku (Adobe illustrator*.ai ili Adobe illustrator.*eps)
 • knjigu logotipa

Prijave za natječaj za izradu logotipa poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za logotip”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

Gledaj

Nova generacija fragmentaša i fragmentašica!

Erste Fragmenti su i u svom jubilarnom izdanju nastavili tradiciju i okupili sja...

Gledaj

Tjedan dokumentarističkih poslastica

15. ZagrebDox od 24.2. do 3.3. u kino Kaptol Boutique Cinema donosi čak 104 dok...

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...