Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Zagrebački hamburgeri – postaja sedma

Plac Kitchen & Grill

Dolac 2, 10000 Zagreb

Potraga za najboljim zagrebačkim hamburgerima postala je prava pustolovina jer svaki posjet donese novu životnu lekciju. Obilazak Plac Kitchen & Grilla može se sažeti u općevažeću maksimu „Ne jedi hamburger i prženi krumpir na +40 stupnjeva, koliko god privlačno izgledali“.

Ako vam naziv mjesta zvuči poznato, u proljeće smo posjetili njihovu podružnicu u Savskoj u sklopu Kaveza, koji je zbog nesretnog slučaja zatvoren zajedno s podružnicom. Meni je sličan: crni, zeleni i crveni hamburgeri, cheeseburger i običan hamburger.

Plac, koji se smjestio na Dolcu, točno nasuprot nekoć legendarnog, a sada zatvorenog, Rubelja zapravo i nije poznat po hamburgerima, već ćevapima koje turisti i Zagrepčani jedu u tolikim količinama da im često ponestane mesa. Za razliku od većine ugostiteljskih objekata oko tržnice Dolaa, placni restoran uređen je nešto modernije, a unatoč stalnoj gužvi osoblje je brzo i ljubazno te smo hamburger čekali prilično kratko.

Sam hamburger jednako je dobar, čak i bolji od onoga koji smo jeli u Savskoj. Možda previše sočan za naš ukus, no meso je bilo odlično, a sastojci svježi, što možemo zahvaliti blizini placa. Pecivo je moglo biti nešto mekše, ali samo kad je posrijedi hamburger ‘regularne’ boje. Crni, zeleni ili crni topi se u ustima.

Preporučujemo li ovaj hamburger? Apsolutno, kao i odličan mladi krumpir, ali odmah upozoravamo da Plac ipak posjetite tijekom nekih standardnijih vremenskih uvjeta, a zasad se odlučite za nešto laganije.

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...