Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Zagrebački hamburgeri – postaja deseta

Kelly’s Grill & Bar
Petrinjska 55

Ako postoji jedno mjesto kao stvoreno za prodavati hamburgere onda je to Petrinjska 55. Blizina centru grada nije toliko bitna koliko blizina velikog broja ureda, hostela, hotela, jedne galerije i, možda najbitnije, Zagrebačke policijske uprave.

Prostorije Zagrebačke policijske uprave ušle su u lokalnu legendu kao magično mjesto u kojemu vrijeme ima sasvim drugačije trajanje i značenje. Magija započinje onoga trenutka kada uzmete broj, recimo 340, i potražite na displeju broj pored šaltera koji trebate. Recimo da je taj broj 130. Neka vas mali broj ljudi ne zavara: mnogi su odlučili prošetati ili sjesti na Zrinjevac dok čekaju svoj red. Dugo čekanje neminovno izaziva glad i žeđ te ćete vi, kao i mnogi prije vas, potražiti okrepu u okolici zgrade. I upravo zato je Kelly’s Grill & Bar na savršenoj lokaciji. To što se nalazi u blizini galerije Matice hrvatske samo je dodatan bonus ukoliko ste umjetnik, kustosica, ili pomažete kolegama pri postavu izložbe. Mi smo saznali za Kelly’s upravo od ove posljednje, najgladnije skupine.

Kako ne bismo uvijek iznosili osobno mišljenje o hrani, ovoga puta ćemo prenijeti doživljaj umjetnice koja nas je tamo uputila: „Odličan odnos kvalitete i cijene, stvarno se najedeš. Krumpir im je super, ali preporučam ti da naručiš cheeseburger jer mi je nekako sočniji. Jedino mi je kruh bio malo suh, ali to je vjerojatno zato jer je bio kraj tjedna, kako je utorak tebi vjerojatno neće biti tako.

Opaska: dosadašnje iskustvo naučilo nas je da suhoća kruha hamburgera često ne ovisi o njegovoj starosti, već o duljini pečenja i količini upijene masnoće. Dobro pripremiti kruh za hamburger zapravo je iznimno teško.

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...

Kušaj

(Ne)zagrebački / kubanski hamburger - postaja osma

Domaću verziju kubanskog hamburgera potražite na Europskom trgu još narednih ...