Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Upoznajte nove fragmentaše

Natječaj Erste fragmenti, u sklopu kojeg se već 14. godinu zaredom otkupljuju radovi studenata likovnih akademija i likovnih umjetnika i umjetnica do 30. godine starosti, opet je okupio aktualnu likovnu produkciju mlađe generacije, vitalnu, raznovrsnu i nadahnutu u vrijeme koje je često sve samo ne takvo.

Stručno povjerenstvo u sastavu Vanja Babić, Aleksandar Battista Ilić, Sebastijan Dračić, Patricia Kiš i Klaudio Štefančić ove je godine imalo zahtjevan i odgovoran zadatak selekcije radova za otkup među više od 300 pristiglih prijava.

Odabrani su radovi sljedećih autora i autorica:

Marija Matić

Glorija Lizde

Grgur Akrap

Nikica Jurković

Martina Fabijanović

Emanuela Lekić

Mihael Klanjčić

Laura Martinović

Antonela Ševo

Više informacija o otkupljenim radovima, kao i mladim autorima i autoricama koji stoje iza njih, moći ćete u nadolazećim danima doznati u rubrici #gledaj na našoj stranici. Osim toga, i sami ćete ubrzo imati priliku preko Urbankine Facebook stranice dati glas otkupljenom radu koji ostavi najveći dojam na vas. Autor ili autorica rada koji prikupi najviše vaših lajkova osvaja titulu „miljenika publike“ i novčanu nagradu od 3000 kuna.

Kao i svake godine, u sklopu Erste fragmenata dodjeljuje se i jednogodišnja stipendija studentici, odnosno studentu likovne akademije, a ovaj je puta pripala Luciji Žuti, studentici 4. godine grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Kultura rijetko poznaje lagodna vremena, no po Erste fragmentima i ove se godine može posvjedočiti da talenta, volje, želje i potencijala među mladim hrvatskim umjetnicima i umjetnicama – ne nedostaje.

Uncategorized

14. fragmentaši: Laura Martinović

...

Uncategorized

Društvena igra o ženama koje su zadužile svijet

...

Uncategorized

Češki crni humor na riječki način

...