Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Snovito, snježno, u stihu

Oko 24 sata nakon što je SpaceX uspješno lansirao raketu Falcon Heavy, održano je ovozimsko, šesto zagrebačko izdanje festivala 50 Poems for Snow.

50 Poems For Snow je međunarodni pjesnički festival koji se održava jednom godišnje u više gradova i zemalja prvu noć nakon što padne snijeg. Datum održavanja ovisi isključivo o snijegu te je moguće da se njegovim nedostatkom festival uopće ne održi. Iz istog razloga, festival se ne održava istovremeno u svakom gradu. Festival se održava u večernjim satima, na otvorenom.

Ove zime festival bi se trebao održati u 17 gradova i 7 zemalja: Bugarskoj, Finskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Makedoniji, Rumunjskoj i Sloveniji. U Hrvatskoj, ukoliko snijeg dopusti, sudjeluje čak 10 gradova –  Čakovec, Delnice, Karlovac, Koprivnica, Osijek, Sinj, Sisak, Split, Zagreb i Zadar.

Šesto zagrebačko izdanje festivala 50 Poems For Snow održano je 7. veljače, unatoč najtoplijoj zimi u povijesti mjerenja u Zagrebu. Pjesme su čitali Monika Herceg, Goran Milaković i Mateja Tutiš.

Festival je ove godine bio posvećen čileanskom pjesniku Pablu Nerudi.

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...

Gledaj

Odnos pokreta i zvuka

Od 10. do 12. listopada održava se Sounded Bodies, festival koji istražuje mog...

Gledaj

Resemantizacija sjećanja Glorije Lizde

Fragmentašica i fotografkinja Glorija Lizde otvara samostalnu izložbu u utora...