Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Resemantizacija sjećanja Glorije Lizde

 

Fragmentašica i fotografkinja Glorija Lizde otvara samostalnu izložbu u utorak, 4. rujna u 20 sati, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Autorica će se u Galeriji PM predstaviti serijom fotografija F20.5 kojom je diplomirala na studiju Fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Serija uprizoruje sjećanja na razdoblje u kojem je umjetničin otac bolovao od rezidualne shizofrenije. Rekreirajući njegove vizualne halucinacije, Lizde stvara novo okružje u koje postavlja svoje dvije sestre i sebe kako bi prikazala utjecaj shizofrenije na pojedinca, ali i na odnose unutar njezine obitelji. Fotografiju pritom koristi kao terapeutsko sredstvo pomoću kojeg reinterpretira prošlost te preispituje vlastiti identitet.

U procesu demistificiranja onoga što ju okupira, autorica pokušava naći nešto između materije i duhovnosti, pogoditi trenutak između života i smrti. U svom se radu koncentrira na čovjeka jer smatra kako ništa ne govori više o vremenu i trenutku od izraza lica i pokreta tijela.

 

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...

Gledaj

Odnos pokreta i zvuka

Od 10. do 12. listopada održava se Sounded Bodies, festival koji istražuje mog...

Gledaj

Motovunske poslastice u Zagrebu

U Laubu se s Motovun Film Festivala sele izložba Zidovi i mostovi kao i osam fi...