Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Rakija Fest

_DSC1937-2„Raki, pakuja, rachiu, pakur, žganica iliti rakija jedna je od omiljenih žestica hrvatske ravnica i gora. Smatra se nacionalnim pićem mnogih slavenskih naroda, pa tako i Lijepe Naše, a iako je možda najpoznatija šljivovica, razni obrti koji se bave proizvodnjom rakije povećali su ponudu od likera do rakija na bazi šljiva, grožđa, marelica, krušaka, jabuka, dunja i smokava. Tu su i rakije s orasima, medom, višnjama, imelom…“

Klub Vintage na ljetnoj je terasi uz akustičnu glazbu ponudio i velik broj rakija domaćih proizvođača. Pri kupnji su nas obavijestili da moramo uzeti dvije: ljutu i slatku. Odlučili smo se na rakije od rogača i lavande koje su nas dodatno zagrijale na, nadamo se, najtopliji dan u godini, barem u Zagrebu. Atmosferu su akustičnim koncertom dodatno zagrijali Smooth Operators (Tomislav Malagurski i Slaven Špoljarić), nakon čega je postalo toliko vruće da je jedini spas bio hladan tuš.

Rakije su nam izliječile dušu i tijelo, ali nažalost nisu i izbavile od sparina, zbog kojih smo daljnja testiranja raznih okusa nacionalnog lijeka za sve bolove i boljke odlučili ostaviti za drugo izdanje festivala.

_DSC1943-2_DSC1940-2

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...