Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Pop-up zagrebačko ljeto u vrtu

_DSC1906-2„Pop Up Summer Garden je kulturno-glazbeno-filmski projekt kojem je glavni cilj doprinijeti ljetnoj ponudi Grada Zagreba te osigurati dodatni urbani sadržaj zbog kojeg će posjetitelji Zagreba produljiti svoj ostanak.“

Tuškanac je uvijek bio rezerviran za intimu. Šuma prošarana stazama i klupicama, glavna cesta na kojoj gotovo da i nema automobila, tek rijetki prolaznici i, što je najvažnije tijekom ljeta, uvijek koji stupanj hladnije nego u ostatku centra grada. Gradski vodiči pokušali su nas uvjeriti da veliki broj legendi o duhovima koje kruže o Tuškancu nemaju veze s time. Povjerovali smo im, unatoč iznenađujuće velikom broj crnih mačaka u cijelom susjedstvu.

Uz intimu, Tuškanac Zagrepčani vežu i uz prve klubove, kao što je legendarni Saloon, a put u nedaleku Jabuku također vodi kroz Tuškanac, a tu je i ljetno kino otvoreno 1954. Većina građana taj prostor do obnove nikada nije ni vidjela jer se skrivao u drveću i korovu izraslome tijekom godina zapuštenosti.

Pop-up Summer Garden smjestio se na lokaciji nekadašnjeg parkirališta kina (i jedinog prostora koji je donedavno zadržao tu funkciju). Ugodno mjesto zamišljeno je u prvom redu kao popratni sadržaj brojnim filmskim programima koji će se tamo održavati sve do 15. rujna. Hlad, ugodna atmosfera i nedostatak gužve i turista glavni su aduti ljetnog vrta koji je uređenjem uspio zadržati dobar dio intime koju Tuškanac nudi.

Što vas sve očekuje u Pop Up Summer Gardenu provjerite ovdje.

_DSC1913-2

 

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...