Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Peta G • točka: Grad u Gavelli

“Projekt G • točka: Grad u Gavelli zamišljen je kao platforma unutar koje će se u mjesečnom ritmu stvarati nove, zajedničke, inovativne i hibridne umjetničke forme. Spojem live acta, talk showa, razgovora s gostima, čitanjima književnosti uživo te projekcijama različitih vizualnih umjetnosti, pružamo mogućnost drugačijeg doživljaja kako umjetničkog djela tako i njegova autora ili autorice. Projekt organiziraju Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje u suradnji s kazalištem Gavella.“

Na petoj G točki pričalo se o novom romanu Kristiana Novaka „Ciganin, ali najljepši“, koji slave i hvale kritika i čitateljstvo, i o prethodnom romanu istoga autora „Črna mati zemla“, prema kojem je režirana i predstava koju ćemo uskoro gledati. Slikar, ilustrator i strip crtač Stipan Tadić poprilično je stoički podnio razgovor, vješto izbjegavajući verbalne i intelektualne zamke, te smo cijeli razgovor slušali sa širokim osmijehom na licu. U pola sata vidjeli smo presjek njegova dosadašnjeg stvaralaštva i o čemu je razmišljao dok je radio svoje najpoznatije radove i serije.

Glazbena pozornica na G • točki ugostila je osebujni Zagreb Balkan Jazz Band, a odabrane ulomke iz Novakova „Ciganina“ izvele su studentice glume međunarodnog sveučilišta Libertas. S gostima su razgovarali Ivan Jozić i Vladimir Šagadin.

_DSC5050-2

_DSC5111-2_DSC5059-2

Njuši

Otvorenje galerije R3a

Izložbom fotografija Zagreba iz drona otvorena je nova galerija R3a na adresi R...

Njuši

Reunited - festival hip hop kulture

Festival želi objediniti na jednom mjestu sve važne čimbenike hip hopa u Hrva...

Njuši

Cugaj s umjetnicom!

Posrijedi je jednodnevni interaktivni performans kojim izvođačice posjetitelje...