Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Otvorenje galerije R3a

adresa: Ribnjak 3a

Izložbom Zagreb from above, na kojoj su izložene fotografije Zagreba snimljene iz drona, otvorena je nova galerija R3a. Osim što će funkcionirati kao mjesto za izlaganje umjetničkih radova, novi prostor je i konceptualna trgovina u kojemu će se moći kupiti proizvodi marki Wanted, Kiosk, Hortiart, The All i Jelena Malenica (Jm) te Studio 47. Prostor galerije iznimno je ugodan i dobro uređen te nas je podsjetio na prostor Boonike koji je do prije nekoliko godina imao sličnu misiju otvaranja umjetnosti prema svima i koncept trgovine – galerije, iz kojega je stasao cijeli naraštaj umjetnika koji bi se bez takve podrške znatno teže probili do javnosti.

Velik broj posjetitelja na samom otvorenju pokazao je da je zagrebačka publika stasala i da je situacija mnogo bolja nego prije samo pet-šest godina, kad je na otvorenjima bilo gotovo nemoguće vidjeti posjetitelje koji na neki način nisu povezani s umjetničkom scenom.

Novoj galeriji predstoji pomalo nezahvalan zadatak izdvojiti se programom od prostora koji su se do sada etablirali na sceni i preživjeli krizu, ali ako je ikad postojao trenutak za daljnju izgradnju i razgradnju scene, to je upravo sada te galeriji koju ćemo sigurno i dalje pratiti želimo da to i ostvari!

 

Njuši

Reunited - festival hip hop kulture

Festival želi objediniti na jednom mjestu sve važne čimbenike hip hopa u Hrva...

Njuši

Peta G • točka: Grad u Gavelli

Projekt G • točka: Grad u Gavelli zamišljen je kao platforma unutar koje će...

Njuši

Cugaj s umjetnicom!

Posrijedi je jednodnevni interaktivni performans kojim izvođačice posjetitelje...