Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Kreću Erste fragmenti 13!

Fragmenti_13_1200x628-pxErste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom “Erste fragmenti 13”, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija) te dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Natječaj „Erste fragmenti“ organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je oko 170 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Propozicije natječaja za otkup djela likovnih umjetnika

Erste&Steiermärkische Bank d.d. raspisala je trinaesti po redu natječaj za otkup djela likovnih umjetnika do 30 godina starosti te studenata akademija likovnih umjetnosti.

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za otkup radova” zaprimaju se do 25. ožujka 2017. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije prijavljenih radova na USB sticku ili CD-u (slike, skulpture, grafike, fotografije ili instalacije) s opisom rada (tehnika, dimenzije, godina nastanka, informacija o ediciji uz grafike i fotografije) te nazivom rada na hrvatskom i engleskom jeziku. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • cijenu svakog rada
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu)
 • maksimalno tri pojedinačna rada koji se prijavljuju za otkup

O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada odlučivat će stručni žiri.

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2018. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3000 kuna.

Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u „Galeriji Kranjčar“ u Zagrebu.

Prijave za natječaj za otkup radova treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – otkup djela”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

 

Propozicije natječaja za stipendiju Erste fragmenti

I ove godine Erste banka dodjeljuje jednu godišnju stipendiju “Erste fragmenti” u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Kandidati za dodjelu stipendije moraju biti hrvatski državljani i imati status redovnog studenta treće ili više godine studija likovnih akademija u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku.
Stipendija se dodjeljuje neovisno o natječaju za otkup djela, a prema sljedećim kriterijima:

 • kvaliteta likovnih radova
 • dosadašnje ocjene na studiju
 • motiviranost i sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: predstavnik stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te dva predstavnika Erste banke

Prijave na natječaj “Erste fragmenti 13 – za stipendiju” zaprimaju se do 25. ožujka 2017. Svaka prijava treba sadržavati:

 • kvalitetne fotografije minimalno pet likovnih radova na USB sticku ili CD-u, s opisom rada (tehnika, dimenzije). Ako se kandidat prijavljuje i na natječaj za otkup djela, ukupan zbroj dostavljenih radova na oba natječaja mora biti najmanje pet, s time da mora biti jasno naznačeno koja se (maksimalno) tri rada prijavljuju na natječaj za otkup djela. Fotografije trebaju biti dostavljene u .jpg formatu, minimalne širine 1024 piksela.
 • isprint fotografija prijavljenih radova
 • prijepis dosadašnjih ocjena na studiju
 • potvrdu o statusu redovnog studenta treće ili više godine studija na likovnoj akademiji u Zagrebu, Splitu, Rijeci ili Osijeku
 • potvrdu o državljanstvu Republike Hrvatske (preslika domovnice)
 • kratak životopis i kontakt podatke autora (ime i prezime, adresu, telefonski broj i e-mail adresu).

Prijave za natječaj za dodjelu stipendije treba poslati na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.
“Erste fragmenti – za stipendiju”
Sektor marketinga
Ulica Ivana Lučića 2
10000 Zagreb

 

Gledaj

Nora - Lutkina kuća, nova predstava kazališta Hotel Bulić

Kakav je odnos intimne i društvene represije? U što se Nora kao nagovještaj p...

Gledaj

'Kako je Potjeh tražio istinu' u Tvornici kulture

Senka Bulić nastavlja istraživanje opusa Ivane Brlić Mažuranić....

Gledaj

490 godina hrvatskih skladatelja

27. studenoga 2017. u Hrvatskom glazbenom zavodu održat će se drugi koncert se...