Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Okusi Afrike u Gundulićevoj – African Cuisine & Bar

Adresa: Gundulićeva 13

Možda će zvučati nevjerojatno pretenciozno pisati o napretku neke zemlje kroz ponudu etničke hrane, ali hodajući centrom Zagreba, to je prvo što nam je palo na pamet. Ako ste među onima koji su imali sreće putovati Europom početkom tisućljeća, dok je inozemna kuhinja u zagrebačkoj ponudi ipak uključivala tek pokoji kineski restoran, drugdje je već bilo uobičajeno da se uz standardnu ponudu mogu naručiti indonezijski, turski, hrvatski i drugi specijaliteti te da u večernjoj šetnji velegradom uživamo u plejadi poznatih i nepoznatih mirisa.

Situacija se, ako ne u svim hrvatskim regijama, barem u Zagrebu posljednjih godina vidno mijenja. Multikulturalnost se sve više osjeća, ne samo po broju stranih turista nego i po sve većem broju stranaca koji se ovdje žele skrasiti. Među njima je i Prince Wale Soniyiki iz Nigerije, koji je s Ridwdanom otvorio  restoran African Cuisine & Bar.

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela i popiti vino također iz Afrike ( što je, svjesni smo, poprilično širok pojam). Cijene su i više nego pristupačne, a hrana odlična: dok mješavine začina i neuobičajeni prilozi poput prženih plantana nude dašak egzotike, hrana je ipak kupljena na Dolcu, te se poznati okusi ipak ne mogu izbjeći. Same porcije su itekako zasitne te bi opravdale i višu cijenu.

*plantan je plod iz porodice banana zelene ili žute boje koji se ne može jesti bez da termičke obrade. Ima znatno manje šećera i, za razliku od obične banane, nije brašnast.

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

(Ne)zagrebački / kubanski hamburger - postaja osma

Domaću verziju kubanskog hamburgera potražite na Europskom trgu još narednih ...