Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Odnos pokreta i zvuka

 

MOON Martina Zelenika, Receptilium

Festival Sounded Bodies koji istražuje mogućnosti korištenja glasa/zvuka i njegovog odnosa s tijelom/fizikalnošću ove se godine održava od 10. do 12. listopada u prostorima Zagrebačkog plesnog centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Svaki od umjetnika odabranih za sudjelovanje ima specifično razvijen način pristupa korelaciji vokalnosti i tjelesnosti te također u svojim radovima pokazuje impresivan i razvijen autorski potpis prepoznatljiv u izvedbenoj praksi. Neki od umjetnika pokret tijela i zvuk postavljaju u kreacijski odnos – primjerice u radu MOON Martine Zelenike u kojem se ljudsko fizičko tijelo i emocije koriste kao komunikacijski medij, odnosno glazbeni instrument koji tijekom izvođenja analognog vizualnog umjetničkog djela, crtanja vizualizacije univerzalnog zvuka, proizvodi audio sadržaj – glazbu.

Kod drugih predstavljenih radova, odnos pokreta (tijela) i zvuka (glasa) postavlja se relacijski – kod američko-kanadskog umjetnika Tobarona Waxmana vokalno se ispipava arhitektura prostora kretanja (HDLU) a u radu Roberte Milevoj plesni materijal, podržan specifičnom glazbenom podlogom, stvara novu perspektivu vremena i prostora izvedbe. Odnos suvremenih i tradicionalnih formata vokalnosti predstavljaju se u izvedbi zbora Kamene babe.

Festival se otvara u srijedu, 10. listopada u Zagrebačkom plesnom centru s međunarodnom premijerom predstave Fear no more mađarskog kolektiva Bodylotion co-dance, koja je tijekom godine razvijana na rezidencijama u Rumunjskoj i Njemačkoj. Izvedba počinje u 20 sati a ulaznice se mogu rezervirati na udrugadomino.marketing@gmail.com.
Program provjerite na službenoj i Facebook stranici Festivala.

Gledaj

Tjedan dokumentarističkih poslastica

15. ZagrebDox od 24.2. do 3.3. u kino Kaptol Boutique Cinema donosi čak 104 dok...

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...

Gledaj

Resemantizacija sjećanja Glorije Lizde

Fragmentašica i fotografkinja Glorija Lizde otvara samostalnu izložbu u utora...