Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Odnos pokreta i zvuka

 

MOON Martina Zelenika, Receptilium

Festival Sounded Bodies koji istražuje mogućnosti korištenja glasa/zvuka i njegovog odnosa s tijelom/fizikalnošću ove se godine održava od 10. do 12. listopada u prostorima Zagrebačkog plesnog centra i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Svaki od umjetnika odabranih za sudjelovanje ima specifično razvijen način pristupa korelaciji vokalnosti i tjelesnosti te također u svojim radovima pokazuje impresivan i razvijen autorski potpis prepoznatljiv u izvedbenoj praksi. Neki od umjetnika pokret tijela i zvuk postavljaju u kreacijski odnos – primjerice u radu MOON Martine Zelenike u kojem se ljudsko fizičko tijelo i emocije koriste kao komunikacijski medij, odnosno glazbeni instrument koji tijekom izvođenja analognog vizualnog umjetničkog djela, crtanja vizualizacije univerzalnog zvuka, proizvodi audio sadržaj – glazbu.

Kod drugih predstavljenih radova, odnos pokreta (tijela) i zvuka (glasa) postavlja se relacijski – kod američko-kanadskog umjetnika Tobarona Waxmana vokalno se ispipava arhitektura prostora kretanja (HDLU) a u radu Roberte Milevoj plesni materijal, podržan specifičnom glazbenom podlogom, stvara novu perspektivu vremena i prostora izvedbe. Odnos suvremenih i tradicionalnih formata vokalnosti predstavljaju se u izvedbi zbora Kamene babe.

Festival se otvara u srijedu, 10. listopada u Zagrebačkom plesnom centru s međunarodnom premijerom predstave Fear no more mađarskog kolektiva Bodylotion co-dance, koja je tijekom godine razvijana na rezidencijama u Rumunjskoj i Njemačkoj. Izvedba počinje u 20 sati a ulaznice se mogu rezervirati na udrugadomino.marketing@gmail.com.
Program provjerite na službenoj i Facebook stranici Festivala.

Gledaj

Nova generacija fragmentaša i fragmentašica!

Erste Fragmenti su i u svom jubilarnom izdanju nastavili tradiciju i okupili sja...

Gledaj

Tjedan dokumentarističkih poslastica

15. ZagrebDox od 24.2. do 3.3. u kino Kaptol Boutique Cinema donosi čak 104 dok...

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...