Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Festival slastica Slatki gušti na Zrinjevcu

„Ovaj će festival tradicionalno okupiti najbolje zagrebačke slastičarnice. Osim stalnih gostiju, slastičarnica Amelie, Cukeraj i Vincek, ove će godine prvi put sudjelovati i slastičarnice Ben&Jerry’s, Choco Cafe, Torterie Macaron, meksičke čokolade True Mex, Bakina tajna, Dulcia, La Štruk, Lokma from Istanbul i mnogi drugi, a tradicionalne kolače poput orehnjače i makovnjače ponudit će slastičarnica Međimurska gibanica iz Čakovca.“

„Nikada nije kasno pojesti nešto slatko“, izjava je s kojom smo se svi složili kada smo navečer krenuli put Zrinjevca na peti festival slastica Slatki gušti. Na žalost, u trbuhe je stao tek određen broj najrazličitijih slastica koje se mogu kupiti na festivalu, nakon čega smo se srušili na zrinjevačku travu i uz zvukove fontana gledali u nebo i instalaciju Ide Blažičko, koja je je još jedanput pokazala kako dobra skulptura uvijek pronađe svoje mjesto u javnom prostoru.

Festival traje do 2. srpnja i otvoren je cijeli dan. Možda jedenje kolača i sladoleda na +30 stupnjeva nije svakome ideja popodnevnog provoda, ali jamčimo da bolje rasterećenje od klimatiziranog ureda nećete pronaći od slađenja pod krošnjama drveća.

_DSC1923-2 _DSC1926-2

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deveta

Brewbites morate barem jedanput posjetiti kako biste imali polazišnu točku pr...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...