Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Divine Blindness u ZPC-u

U Zagrebačkom plesnom centru 14. i 15. prosinca premijerno je održana predstava Divine Blindness autorice i koreografkinje Martine Granić.

Predstava je o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti, odvojene od svjetovnih zbivanja, Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas. Uvidjevši grad pun povijesti, pun sjećanja, a prazan, odlučile su: Moramo hitno pisati mecenama, gradskim ocima i vlastima – ne možemo dopustiti da naočigled propadne povijest jer ona je temelj budućnosti. Kreću na svoj put s ciljem pisanja itinerara i preciznog bilježenja svake ruine. Martina predstavu opisuje kao bajku za odrasle, nježnog pokreta, ali s oštrom kritikom suvremenog društva i kulture.

Osim Martine Granić, predstavu izvode Mia Zalukar i Mateja Miković, a glazbu je komponirao Aldo Orlić. Predstava se održava u produkciji Plesnog kolektiva dlc (Dance_lab Collective) i koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Gledaj

Svaki pas treba jednu Superzdjelicu

Izradom personalizirane zdjelice za svog ljubimca učinit ćete pravo malo dobro...

Gledaj

Odnos pokreta i zvuka

Od 10. do 12. listopada održava se Sounded Bodies, festival koji istražuje mog...

Gledaj

Resemantizacija sjećanja Glorije Lizde

Fragmentašica i fotografkinja Glorija Lizde otvara samostalnu izložbu u utora...