Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Cugaj s umjetnicom!

111Cugaj s umjetnicom! naziv je performansa koji je postao hit u hrvatskim galerijama. Iza izazovnog naziva su tri poznate zagrebačke umjetnice mlađe generacije Mia Orsag, Martina Miholić i Monika Meglić. Cuganje je premijerno predstavljeno prošle jeseni u okviru tradicionalnog Špancirfesta u Varaždinu, a sad je planirano i širenje na Sarajevo u programu Sarajevske zime.

Posrijedi je jednodnevni interaktivni performans kojim izvođačice posjetitelje galerije potiču na “čašicu razgovora”, a limitiran je na 10 do 15 minuta. Naravno, i realno piće se podrazumijeva. Nakon što zajedno iskape “pićence”, a sve u sklopu projekta, umjetnica i zainteresirani malo pročavrljaju, a potom ljubitelji umjetnosti svoje dojmove upisuju u karton koji podsjeća na onaj iz liječničke ordinacije.

Je li posrijedi kritičko sučeljavanje s problemima s kojima se regionalni umjetnici svakodnevno susreću ili tek zabava utemeljenu na tradicionalnoj povezanosti konzumacije alkohola i ovdašnjeg stila života, Sarajlije će moći prosuditi sami. Ideja je, kao i sve one najbolje, došla spontano.

Njuši

Otvorenje galerije R3a

Izložbom fotografija Zagreba iz drona otvorena je nova galerija R3a na adresi R...

Njuši

Reunited - festival hip hop kulture

Festival želi objediniti na jednom mjestu sve važne čimbenike hip hopa u Hrva...

Njuši

Peta G • točka: Grad u Gavelli

Projekt G • točka: Grad u Gavelli zamišljen je kao platforma unutar koje će...