Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Četvrti Petrarca Fest

_DSC5700Petrarca Fest je festival koji se svake godine održava u Zagrebu u čast Francesca Petrarce, i to na njegov rođendan. Festival je usmjeren na promociju pjesništva u formi soneta, a tri od četiri godine održava se u vrtu Ateljea Meštrović.

Iako smo zakasnili na uvodni govor koji je održala organizatorica Magdalena Doen i bili kažnjeni stajaćim mjestom, stigli smo taman na čitanje nagrađenih soneta. Na društvenim mrežama žiri koji su činili Tanja Ahatova, Tomislav Augustini i Sanja Baković pohvalio se da je danima čitao stotine soneta pristiglih na natječaj.

Nagrađene sonete uživo su čitali Zlatan Krajina, Karlo Došen i Sara Stanić, dok je između čitanja soneta Igor Paro odsvirao dvije kratke pjesme na lutnji, od kojih je jedna bila iz Petrarkina doba. Enes Kievi zaključio je festival recitacijom dvaju kratkih soneta iz sonetnog vijenca posvećenog Nikoli Tesli.

Kratko i ugodno druženje preporučamo svakome iduće godine, a sonetna forma od 14 redaka idealna je za ljude današnjice, vične kratkim formama.

_DSC5711

Slušaj

Jojo Mayer & NERVE u Zagrebu

Bubnjarska senzacija Jojo Mayer vraća se u Zagreb sa svojim sastavom NERVE....

Slušaj

Odnos pokreta i zvuka

Od 10. do 12. listopada održava se Sounded Bodies, festival koji istražuje mog...

Slušaj

Glazbeno osvježena Kinoteka

...