Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Časopisi ćaskaju – tribina o studentskim publikacijama

Tribinu su organizirale Klara Petrović i Luja Šimunović.

Skica, Folder i Kontrapost imena su časopisa koje zasigurno niste pronašli na stalcima mjesnog prodavača novina. Tri studentska časopisa predstavila su razloge iz kojih su nastali, probleme s kojima se susreću i načine na koje žele djelovati u budućnosti. Teme kojima se bave mogu se staviti pod zajednički nazivnik kulture. Pristupaju im iz različitih aspekata, ali problemi su jednaki: nezainteresiranost studenata, neispunjena obećanja o sudjelovanju i strah od javnog iznošenja mišljenja, naročito ako se ono kosi s mišljenjima profesora ili s mišljenjem većine.

Iz navedenih razloga različitost zasad iskazuju prije svega u vizualnom, dok u tekstualnome dijelu i dizajnu još ima prilike za rast i razvoj. Želimo im što više energičnih suradnika i zainteresiranih čitatelja među kolegama kako bi to što prije i ostvarili!

………………………………………………………………………………

SKICA je časopis studenata Akademije likovnih umjetnosti te služi kao platforma putem koje se šarolikim rubrikama – od stručnih do studentskih – studenti informiraju, izražavaju svoje kritičko mišljenje na kulturno-umjetničke okolnosti te tragaju za novim mogućnostima izraza kroz medij časopisa. U Skici se može naći edukativni sadržaj, kao i radovi studenata Akademije, od ilustracija i kolaža do konceptualnih radova. Nakon uspješno izdanog prvog broja, nemali entuzijastični skicozni tim krajem ožujka izdaje novi broj i dalje smišljajući i skicirajući nove smjerove evolucije časopisa.

Uredništvo: Josip Rončević (Vizualne umjetnosti), Apolonija Lučić (Studosfera), Tara Beata Racz (Kultivator), Andrej Beštak (Technoskop), Tea Hatadi (Portreti), Maja Rožman (Grafička urednica i zamjenica glavnog urednika) i Ivan Barun (Glavni urednik)

Web: www.skicamag.com

E-mail: skica@skicamag.com

Facebook: https://www.facebook.com/ALUskica/

………………………………………………………………………………

FOLDER je otvorena, digitalna mapa studentskih radova koja služi kao prostor razmjene studentskih ideja i razmišljanja te sličnih sadržaja vezanih uz arhitekturu i druge vizualne umjetnosti.

Uredništvo: Bruno Lang-Kosić, Vili Rakita i Mihaela Sladović

Web: https://folder.com.hr/

E-mail: folder@folder.com.hr

Facebook: https://www.facebook.com/foldermapa/

………………………………………………………………………………

Časopis KONTRAPOST – Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti – predstavlja kreativnu platformu za stručno formiranje budućih generacija povjesničara umjetnosti, budući da pruža priliku za objavljivanje znanstvenih radova. U želji da učini atraktivnijim sadržaj studentskog časopisa, uredništvo Kontraposta 11 uvelo je temu broja Akt je AKTualan: golo tijelo u umjetničkom i kulturno-povijesnom diskursu. Ovogodišnje izdanje donosi i novost u vidu predstavljanja umjetničkih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji preispituju aktualnost motiva i teme akta.

Uredništvo Kontraposta 11: Ines Buntak, Mihaela Cik, Andrea Ćorić, Anja Tomljenović

Web: http://kontrapost.ffzg.unizg.hr/

E-mail: kontrapost.pum@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/Kontrapost-radovi-studenata-Odsjeka-za-povijest-umjetnosti-137948999711835/

Slušaj

Jojo Mayer & NERVE u Zagrebu

Bubnjarska senzacija Jojo Mayer vraća se u Zagreb sa svojim sastavom NERVE....

Slušaj

Odnos pokreta i zvuka

Od 10. do 12. listopada održava se Sounded Bodies, festival koji istražuje mog...

Slušaj

Glazbeno osvježena Kinoteka

...