Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Art na cestu, umjetnost svima!

F12 platforma, prva nezavisna Karlovačka platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, poziva sve umjetnike, autore, zavisne i nezavisne kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u drugo obilježavanje Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, 17.2.2019. godine.

Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici.

Ideja je da 17.2.2019. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd.) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namijenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link na portfolio, Facebook stranicu i slično.

Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno postavljaju u event gdje publika može popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.

Cjelokupna akcija provodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“.

Prehodne je godine akcija okupila 23 autora koji su izložili oko 60 autorskih radova u Karlovcu, Zagrebu, Kutini, Varaždinu, Opuzenu, Visu, Zadru, Rijeci i Puli.

Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte ovdje, a više o ovogodišnjem nastavku potražite na Facebook stranici događaja.

Uncategorized

Otvoreno o ženskom iskustvu

U splitskom Salonu Galić izložba Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan "Od...

Uncategorized

Spoj live elektronike i filmske glazbe

U Vintage Industrial Baru 30.1. održava se koncert sastava NO!Mozzart, The Hunt...

Uncategorized

ZILIK se vraća korijenima

ZILIK (Zimska likovna kolinija) već 46 godina približava umjetnost djeci bez o...