Prikaži sve fotke iz ove kategorije

Zagrebački hamburgeri – postaja deveta

Do sada smo pokušali izbjeći pisati o hamburgerima o kojima vjerojatno sve znate, kao što su oni u Yellow Submarineu, Burgeraju ili Rougemarinu, jer osim što je o njima već nebrojeno puta pisano, put vas je nesumnjivo već koji put naveo na neko ili svako od tih mjesta.

Prosinac je već tradicionalno zagušio zagrebački centar te stalno čekanje na kuhano vino, germ knedlu ili kobasicu nije činilo dobro našim praznim želucima. Potraga za mjestom gdje će nas poslužiti bez prevelikog čekanja uz prigodan lakat u ionako sada već osjetljiv želudac odvela nas je u Brewbites. Prostor je uređen po uzoru na američke sportske barove, mjesta na kojima uz pivo možete naručiti i prigodne grickalice dok gledate utakmicu okruženi raznim memorabilijama.

Iako ćete za ovaj hamburger morati nešto dublje posegnuti u džep nego za one dosad kušane, preporučamo čiste savjesti: raskošniji hamburger nismo jeli u cijelom gradu, a uključuje i prženi krumpir narezan na ploške. Morali smo ga rezati, jer je bio prevelik da bi ga grizli. Umak odličan, kruh svjež, meso odlično. Ovo je također bio prvi put da su nas pitali kako želimo da meso bude pečeno. Osoblje je uslužno i ne previše napadno. Inače smo navikli hamburgere jesti većinom s nogu pa tome nismo dosad pridavali golemu pozornost, ali lijepo je doživjeti i taj aspekt usluge.

Brewbites možda i nije mjesto na koje ćete otići na brzinu nešto pojesti, ali je mjesto koje morate barem jedanput posjetiti i probati jedan od odličnih hamburgera, kako biste imali polazišnu točku prema kojoj ćete prosuđivati ostale hamburgere u gradu.

Zbog posve neplaniranog posjeta fotografije su napravljene mobitelom te možda ne odaju stvarni dojam. Ali ionako ništa ne može zamijeniti vlastitu probu.

Kušaj

Zagrebački hamburgeri - postaja deseta

...

Kušaj

Okusi Afrike u Gundulićevoj - African Cuisine & Bar

U restoranu se može pojesti nekoliko slanih i slatkih tipičnih afričkih jela ...

Kušaj

(Ne)zagrebački / kubanski hamburger - postaja osma

Domaću verziju kubanskog hamburgera potražite na Europskom trgu još narednih ...